maandag, november 13, 2006

... en actie!

11 november om 11u was het precies 11.11.11 ...

Maar dat is lang niet meer het enige actiemoment! Voortdurend zijn er actiegroepen op markten en pleinen, in straten, in verenigingen, parochiezalen en scholen, in je mailbox en op websites.

Telkens met een dubbel gevoel, want actie voeren blijft nodig. Als je zo weinig dingen positief ziet veranderen en als je ziet dat die verandering heel traag gaat, word je dan niet moedeloos?

Met het actie voeren geef je alvast een teken dat je niet onverschillig wil blijven. Je wil je stem laten horen. Je kan je woede over onrechtvaardigheid uitdrukken. Je kan ook laten zien hoe krachtig een teken van hoop kan zijn, en een teken van bereidheid om zelf ook iets te veranderen.

Daarom maken we deze week een actielijst van alle mogelijke acties die op dit moment lopen. Jullie mogen altijd aanvullen, liefst met een webadres waar wat uitleg over de actie staat. Linken naar banners moger er ook altijd bij.

Foto's mag je zelf uploaden op http://lopend-vuurtje.blogspot.be (met 'wereldwinkelier'-'banaan') of mailen naar info(at)zuidnoord.be

Oxfam Wereldwinkels
maandag 13/11 20u Brussel
voorbereiding voorjaarsactie

Oxfam Wereldwinkels
dinsdag 14/11 18u10 de rode loper
www.een.be

Oxfam Studenten Gent Overleg NZ Filmavonden
V for Vendetta
donderdag 16/11 20u @ SH Therminal
www.nzoverleg.tk

De koe komt!
www.dekoekomt.be

Solidariteit met het Palestijnse volk
29 november 2006 internationale actiedag
www.actieplatformpalestina.be

Op maandag 11 december om 18u30 wil “STOP THE KILLINGS” 750 mensen samenbrengen op een fakkelwake. Zoveel dodelijke slachtoffers zijn er immers al geteld op de Filippijnen sinds het aantreden van presidente Arroyo.
www.stopthekillings.be

In Hasselt is er vanaf maandag 13 november een Wereldgalerij over de Filippijnen.
www.oww.be/hasselt

Foto's van acties op www.indymedia.be en www.zuidnoord.be > foto's en blog

Geen opmerkingen: