zondag, oktober 19, 2008

NEE tegen de boskap in Vlaanderen!

Laat uw stem gelden: ZEG NEE!


De Situatie

Vlaanderen is de bosarmste regio in West Europa en toch wordt hier elke maand 18 hectare bos gekapt of 1 voetbalveld per dag. Dit is mogelijk omdat het om zonevreemde bossen gaat. Een op de vier bossen in Vlaanderen is zonevreemd. Dit zijn bossen die in het kader van ruimtelijke planning als woongebeid of als industriegebied ingekleurd zijn. We spreken dus over tienduizend hectare of bijna 4 miljoen bomen die onmiddellijk bedreigd zijn.

Het Lappersfortbos (19 hectare) in Brugge is het symbool dossier bij uitstek. Onlangs is 1,5 hectare van het Lappersfortbos al gerooid voor de aanleg van een dubbele rijbaan en nu wordt nog eens 3,5 hectare bedreigd. Fabricom GTI (onderdeel van de GDF Suez GTI holding) is eigenaar van deze 3.5 hectare en is van plan om er kantoren en loodsen te bouwen. De kapvergunning werd aan Fabricom GTI verleend door Burgemeester Patrick Moenaert.

Het kappen is zinloos: er zijn voldoende alternatieven (grondenruil) en daarenboven heeft Brugge nu al een grote leegstand aan bedrijfspanden (65 panden).

Stuur een protest email

NavaNadi is een online actie gestart waarbij we rekenen op uw hulp. Met een paar muisklikken kunt u een email sturen naar de Burgemeester van Brugge en naar Fabricom GTI waarin u verklaart het niet eens te zijn met de huidige gang van zaken.

Door zoveel mogelijk emails te versturen hopen wij de ogen van de betrokken partijen te openen en hen te laten zien dat Vlaanderen de schaarse bossen die nog overblijven, niet wil verliezen.

Verstuur een mail naar Patrick Moenaert

Geen opmerkingen: