dinsdag, april 04, 2006

Estawi Swazi Corazon

Mijn vader kwam mij vandaag helpen met de verlichting in mijn appartement en dus had ik mijn ouders uitgenodigd om vanmiddag te blijven eten.

Ik heb het voor mekaar gekregen om een volledige Fair Trade maaltijd te bereiden! Nu ja, mijn moeder vond het nogal zoet en dus beter passen als dessert. 't Is maar wat je zelf vindt natuurlijk.

Ik noem het recept Eswatini Swazi Corazon of afgekort Mélange Corazon. Eswatini Swazi Kitchen maken de Chutney Mixed fruit en ook Currysaus (ook lekker!). Mélange doet denken aan Mélange Continental 2, het 35e verjaardagsfeest van Oxfam Wereldwinkels op 29 april 2006 in de AB in Brussel.

Eswatini Swazi Corazon
ingredientes
50 gr Basmati rijst per persoon (India)
1 potje van 275 gr Chutney Mixed fruit (Swaziland)
ca. 300 gr Ananas schijven op stroop (Costa Rica)
1 appeltje van oranje (Zuid-Afrika en Egypte)
100 gr Bio Cashew Noten natuur (El Salvador & Honduras)

preparar
Breng twee maal meer water dan rijst aan de kook. Laat de rijst een tiental minuutjes koken en laat ze nagaren zodat al het water verdampt. Voeg er dan de Chutney aan toe. Snijd de ananas schijfjes en de sinaasappel in stukjes. Breek de cashewnoten in stukjes (in een handdoek doen en erop kloppen) en voeg ze erbij. Laat het geheel nog eventjes nagaren zodat de smaken zich heerlijk met elkaar vermengen.

servir
De cashewnoten natuur milderen de nogal zoete smaak van de Chutney. Je kan er eventueel kip of hoen of geroosterd rundsvlees bij serveren. Vis kan ook, bijvoorbeeld een geroosterde haring of forel. Kraantjeswater is het best om erbij te drinken. Maar je kan ook kiezen voor een vruchtensap of voor een droge witte wijn.

PS: Vind je niet dat die lamp heel goed bij m'n interieur past?
Dankje, pa.

Geen opmerkingen: